Tel.: 0372.790.799
Mobil: 0723.361.799
  0729.067.799

Cabluri de energie

Cabluri de joasa tensiune

Cablurile de energie de joasa tensiune sunt fabricate cu conductoare rigide, unifilare sau multifilare sau cu conductoare flexibile de cupru
si de asemenea cu conductoare rigide, unifilare sau multifilare din aluminiu.
Conductoarele rigide de sectiuni mai mari din cablurile cu doua pana la patru conductoare sunt de obicei de forma sector.
Compoundurile pe baza de XLPE, PVC, LSF/LSOH si elastomeri sunt pricipalele materiale utilizate pentru izolatiile acestor cabluri. Compoundurile pe baza de PVC, PE, LSF/LSOH si elastomeri sunt utilizate in mod obisnuit pentru mantalele acestor cabluri.
Sarmele de otel (sau aluminiu pentru cablurile monopolare) sau benzile de otel pot fi aplicate sub mantaua exterioara a cablurilor, conferindu-le acestora o protectie mecanica suplimentara.

Cabluri si conductori › Cabluri de joasa tensiune

Cabluri de medie tensiune

Cablurile de medie tensiune sunt realizate cu conductoare din cupru sau aluminiu si izolatie din XLPE. Daca se solicita, conductoarele pot fi realizate si cu protectie longitudinala la patrunderea apei.
Straturile semiconductoare sunt aplicate simultan prin extrudare peste si sub izolatia de XLPE printr-un cap triplu. Peste ecranul semiconductor al izolatiei se aplica un ecran metalic din sarme de cupru sau din banda de cupru. Ecranul metalic poate fi realizat cu protectie longitudinala si radiala la patrunderea apei.
Pentru mantalele exterioare ale cablurilor se utilizeaza PVC, PE (MDPE sau HDPE) si LSF. Sarmele de otel (sau aluminiu pentru cablurile monopolare) sau benzile de otel pot fi aplicate sub mantaua exterioara a cablurilor, conferindu-le acestora o protectie mecanica suplimentara. 

Cabluri si conductori › Cabluri de medie tensiune

Cabluri de inalta tensiune

Cablurile de inalta tensiune sunt realizate cu conductoare din cupru sau aluminiu si izolatie din XLPE. Daca se solicita, conductoarele pot fi realizate si cu protectie longitudinala la patrunderea apei.
Straturile semiconductoare sunt aplicate simultan prin extrudare peste si sub izolatia de XLPE printr-un cap triplu. Peste ecranul semiconductor al izolatiei se aplica un ecran metalic din sarme de cupru sau o manta din plumb sau aluminiu.
Ecranul metalic poate fi realizat si cu bariera la patrunderea apei. Un strat semiconductor extrudat poate fi aplicat peste mantaua exterioara.

Cabluri si conductori › Cabluri de inalta tensiune

Cabluri pentru instalatii de interior

Cablurile pentru instalatiile interioare sunt fabricate cu conductoare rigide, unifilare (masive) sau multifilare (cablate) pentru aplicatii fixe sau cu conductoare flexibile de cupru pentru utilizari mobile.
Compoundurile pe baza de PVC, LSF/LSOH si elastomeri sunt pricipalele materiale utilizate pentru izolatiile si mantalele acestor cabluri. Cablurile utilizate in instalatii fixe in conducte pot fi si fara mantale

Cabluri si conductori › Cabluri pentru instalatii de interior

Cabluri pentru instalatii industriale exterior

Cablurile pentru instalatiile exterioare sunt fabricate cu conductoare rigide, unifilare (masive) sau multifilare (cablate) sau cu conductoare flexibile de cupru si de asemenea cu conductoare rigide, unifilare sau multifilare din aluminiu. Conductoarele rigide de sectiuni mai mari din cablurile cu doua pana la patru conductoare sunt de obicei de forma sector.

Compoundurile pe baza de XLPE, PVC, LSF/LSOH si elastomeri sunt pricipalele materiale utilizate pentru izolatiile acestor cabluri. Compoundurile pe baza de PVC, PE, LSF/LSOH si elastomeri sunt pricipalele materiale utilizate pentru mantalele acestor cabluri.

Sarmele de otel (sau aluminiu pentru cablurile monopolare) sau benzile de otel pot fi aplicate sub mantaua exterioara a cablurilor, conferindu-le acestora o protectie mecanica suplimentara.

Cabluri si conductori › Cabluri pentru instalatii industriale exterior

Cabluri cu intarziere la propagarea flacarii, rezistente la foc, fara halogeni

Cablurile cu emisie redusa de fum si cu intarziere marita la propagarea flacarii, utilizate in aplicatii in care este necesara o protectie sporita a oamenilor si a echipamentelor in caz de incendiu, sunt realizate cu conductoare rigide unifilare sau multifilare din cupru cu izolatii din LSF/LSOH, XLPE sau EPR si mantale din LSF/LSOH sau EVA.
Sarmele de otel (sau aluminiu pentru cablurile monopolare) sau benzile de otel pot fi aplicate sub mantaua exterioara a cablurilor, conferindu-le acestora o protectie mecanica suplimentara.  

Cabluri si conductori › Cabluri cu intarziere la propagarea flacarii, rezistente la foc, fara halogeni

Cabluri navale

Cablurile cu emisie redusa de fum si cu intarziere marita la propagarea flacarii, utilizate la bordul navelor in aplicatii in care este necesara o protectie sporita a oamenilor si a echipamentelor in caz de incendiu, sunt realizate cu conductoare rigide unifilare sau multifilare din cupru, cu izolatii din XLPE sau EPR si mantale din LSF sau elastomeri fara halogeni.
Sub mantaua exterioara a cablurilor se poate aplica  o tresa din sarme de cupru cu rol de ecran si protectie mecanica suplimentara. 

Cabluri si conductori › Cabluri navale

Cabluri de control si semnalizare

Cablurile de semnalizare si control sunt utilizate in principal in aplicatii industriale, la panouri electrice, pentru transmisia de semnale electrice, pentru instaltii fixe sau ne-fixe, de interior sau exterior.Cabluri si conductori › Cabluri de control si semnalizare

Conductoare de cupru (impamantare) conductoare aeriene cupru, aluminiu, acsr

Conductoarele utilizate la impamantare sunt realizate de obicei din sarme de cupru recopt, neacoperite sau cositorite.
Conductoarele pentru liniile aeriene sunt realizate din cupru tare sau din sarme de aluminiu tare sau aliaje de aluminiu; conductoarele de aluminiu tare sau aliaje de aluminiu pot fi construite cu sau fara inima de otel. Conductoarele pentru linii aeriene pot fi gresate cu o vaselina cu punct ridicat de picurare aplicata intre sarmele componente, conferindu-le acestora o protectie suplimentara la coroziune. 

Cabluri si conductori › Conductoare de cupru (impamantare) conductoare aeriene cupru, aluminiu, acsr

© 2023 Electro Total System.